Skolesekretær løn

Hvad får en sekretær på en privat eller friskole i løn? Læs med her, hvor vi gennemgår stillingskategorier og løntrin for skolesekretærer. Vi ser også på faktorer som bl.a. uddannelse, erfaring og geografi.

Hvordan bliver man skolesekretær?

Der er mange indgangsvinkler til stillingen som sekretær på en friskole eller privatskole. Typisk ser man, at det er kandidater med uddannelser inden for administration, økonomi, kontorarbejde eller lignende områder, som besidder erfaring med administrative og økonomiske opgaver, der ansættes i stillinger som skolesekretær. Det er også vigtigt med kendskab til lovgivning og regler, samt stærke samarbejds- og kommunikationsevner, da rollen indebærer kontakt med elever, forældre og personale.

Kontakt os

Hvad tjener en skolesekretær? Overenskomst og løn for skolesekretærer

Lønnen for en sekretær er reguleret af overenskomster hvis altså den skole man ansættes hos, har tiltrådt den. Derfor kan der også være stor forskel på hvordan en sekretær ansættes på en friskole eller en privatskole. Den gældende overenskomst mellem HK Privat og Dansk Friskoleforening, Danmarks Private Skoler samt Lilleskolernes Sammenslutning er der en del, der tilslutter sig, andre følger den og nogle tredje vælger deres egne veje. I det følgende vil vi starte med at gennemgå hvilke generelle faktorer, som er afgørende for hvilken stillingskategori og løntrin man indplaceres i. Dernæst vil vi gennemgå stillingskategorierne i HK’s overenskomst samt løntrin. 

Nedenfor gennemgår vi de generelle kriterier, som har indflydelse på en skolesekretærs indplacering og løntrin.

Arbejdsopgaver og ansvar

  • Kompleksiteten af opgaverne har betydning.
  • Håndterer sekretæren økonomi, lønadministration eller særlige it systemer, kan det føre til en højere stillingskategori.
  • Har sekretæren ledelsesansvar i forhold til økonomien eller leverer sekretæren støtte til ledelsen i form af saldobalancer eller lignende kan ansvaret vurderes til en højere stillingskategori

Uddannelse

  • Den uddannelse og længden af uddannelsen spiller har ofte stor betydning.
  • F.eks. ved en relevant kontoruddannelse, eller økonomisk uddannelse.

Erfaring

  • Erfaring fra lignende stillinger fra andre frie og private skoler.
  • Lang anciennitet kan ofte føre til en højere stillingskategori og løn.

Skolens størrelse

  • Mindre skoler har flere forskelligartede opgaver og derfor får sekretæren en bredere stillingsbeskrivelse, som kan placere stillingen i en højere kategori.
  • Større skoler har flere forskelligartede opgaverne og jobfunktionerne er mere specialiserede. Her kan indplaceringen afhænge af specifikke opgaveområder.

Særlige kompetencer

  • Kompetencer som kendskab til f.eks. systemer som UV skole og DSA løn, erfaring med kan påvirke klassificeringen. Det kunne også være Koomit, Tabulex, Viggo, Tea mv.

Geografi og konkurrence

  • I hovedstadsområdet og i større byer er konkurrence ofte større om sekretærer, der kan betjene friskoler og privatskoler. Det skærper både hvilket stillingskategori og hvilken løn man kan opnå.
Løntabel

Kilde: Lilleskolernes sammenslutning

Ovenfor ses den gældende overenskomst mellem HK Privat og Dansk Friskoleforening, Danmarks Private Skoler samt Lilleskolernes Sammenslutning.

Som man kan se i løntabellen, er der beskrevet 4 forskellige stillingskategorier: kontormedarbejdere, kontorassistenter, kontorfuldmægtige og forretningsførere. Der er tale om 4 stillingskategorier med stor variation i løn. Vi har i praksis set 3 af de 4 typer anvendt i administrationen på friskoler og privatskoler. Den eneste kategori som vi ikke har set anvendt, er ”kontorfuldmægtige”.

Indplaceringen i lønkategori og løntrin oplever vi at mange af de generelle kriterier vi har nævnt, har stor indflydelse. 

Erfaring fra arbejdet på en anden friskole har ret stor betydning. At arbejde på en skole er et særligt miljø med mange afbrydelser og et meget levende miljø, som man rigtigt meget skal være til, for at få et godt arbejdsliv her. Vi synes det er fantastisk men ikke alle kan være i at der er så stor kontakt med elever, lærere og ledelse.

På de fleste frie og private skoler bruger man særlige IT-systemer til håndtering af løn, skolepenge og bogføring og derfor spiller erfaring fra arbejdet i lignende systemer en ret stor rolle i indplacering i lønkategori og løntrin.

Uddannelse spiller ofte også en stor betydning, og særligt uddannelse inden for økonomi. På mange skoler sidder der en skoleledelse som har sin erfaring i det pædagogiske. Det betyder at der ofte er brug for en person, der har en baggrund inden for økonomi således at skolesekretæren kan klæde ledelsen på til at holde bestyrelsen opdateret på økonomien.

Geografi er også en parameter vi vil nævne. Særligt i store byer og rigtigt meget i hovedstaden er konkurrencen om skolesekretærer og forretningsførere så stor inden friskoler og privatskoler, at det sætter en langt højere standard end vi har set andre steder i landet. Det er ikke ualmindeligt at man på Sjælland endda er nødt til at tilbyde et tillæg udover løntrin 43.


Brug for en skolesekretær? Kontakt os i dag

En skolesekretærs løn kan også afhænge af de specifikke opgaver, de udfører. En erfaren skolesekretær – som dem vi tilbyder hos Skolesekretæren som vikarer – har den nødvendige indsigt i skolens administrative krav og deadlines. Dette betyder, at de kan sikre korrekt håndtering af alle økonomiske opgaver såsom: 

1. Økonomien og bogholderi

  • Registrering af skolens indtægter og udgifter.
  • Sørge for at skolens bank stemmer med bogføringen.
  • Betaling af fakturaer mv.
  • Sikre at økonomiske data håndteres korrekt og i overensstemmelse med lovgivningen.

2. Fakturering og opkrævning

  • Opkræve skolepenge.
  • Opfølgning på manglende betalinger f.eks. skolepenge.
  • Fakturere skolepenge mv.

3. Budgetopfølgning

  • Sikre at skolens økonomi holder sig inden for budgettet
  • Give ledelsen og skolebestyrelsen indsigt i skolens aktuelle økonomi via saldobalancer
  • Komme med estimater på årsafslutning ud fra de indtægter og behov der ses.
  • Rådgive ledelsen om økonomiske beslutninger.

4. Tilskud og revision

  • Stå for ansøgning om tilskud fra staten og andre offentlige myndigheder.
  • Klargøre regnskab til revisor

5. Løn og personaleadministration

  • Beregne og udbetale løn til personale
  • Sikre indberetning og betaling af skat og Arbejdsmarkedsbidrag

Skolesekretæren tilbyder fleksible løsninger, hvor I selv bestemmer, hvor meget og hvor ofte I har brug for hjælp – det kan være alt fra en enkelt times sparring til fuldtidsassistance flere dage om ugen. Kontakt os i dag på 60 56 26 00, og lad os hjælpe jer med at finde den rette skolesekretær.

Modtag et skræddersyet løsningsforslag

Indled en uforpligtende dialog om jeres situation.
Kontaktformular
Eller ring på
60 56 26 00
Søren Hübbe Oxholm
Indehaver